Bettingstrategier

Som med många andra spel finns det strategier även för att betta. Du kan välja att lära dig om betting på många olika sätt. Du kan öka din kunskap genom att läsa informationsböcker om betting som går att hitta i affärer och på olika bibliotek runt om i landet. Det är lätt att bli beroende av att betta och genom att du kommer kunna läsa om de olika bettingstrategier som finns, kan du lära dig att betta smartare och förhindra att du blir beroende.

Du som är spelare/bettare kan ha utvecklat egna metoder genom årens gång som du följer, men de 6 vanligaste strategierna presenteras här nedan.

1) Kellys strategi utgår från den spelsumman som man har lagt upp. Du räknar ut den summa du ska satsa beroende på det odds som spelet har, din egen uppfattning och den summa du har i din spelkassa.

2) Flatbet innebär att du satsar samma procentsumma varje gång du spelar. Oberoende av hur ditt spelande har gått tidigare. Detta är ett mer riskfyllt spel eftersom du kan förlora mycket pengar om du förlorar men du kan också vinna mycket när du väl vinner.

3) D’Alembert strategin finns även inom poker och innebär att du ska höja insatsen om du förlorat, och sänka insatsen om du vunnit.

Det finns andra typer av strategier när man bettar på spel. Dessa strategier skiljer sig när man bettar på olika spel:

4) Single bets innebär att man bettar på enstaka matcher och spel. Detta gör att man inte gör av med enorma summor om man exempelvis inte bettar varje dag.

5) Multiple bets innebär i sin tur att man bettar på flera stycken matcher samtidigt, det bästa är då att spela småsummor varje gång för att inte förlora allt för mycket.

6) Livebet innebär att man bettar under tiden en pågående match. Du kan följa med i matchen på bettingsidan då de ibland livesänder matcherna.